SP verzamelt voer voor Koolmees

De SP verzamelt in Groningen voer voor minister Koolmees (D66) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Afgelopen week gaf minister Koolmees aan dat hij geen enkele reden ziet om het minimumloon te verhogen. De SP vraagt mensen om de minister redenen te geven om wel het minimumloon en de rest van de lonen te verhogen. De redenen kunnen mensen via de website www.lonenomhoog.nl invullen.

Daarnaast stond de SP ook op de Vismarkt zodat omstanders hun “voer voor Koolmees” in een vogelhuisje konden geven. Het “voer” zal door SP-Kamerlid Jasper van Dijk gebruikt worden in debatten met minister Koolmees.

SP-woordvoerder Jerom Maat:

“Jarenlang zijn de lonen achtergebleven terwijl de winsten stegen. In Nederland leven nog steeds 600.000 mensen in armoede. In Groningen is het armoedeprobleem ongekend groot. Het is onacceptabel dat dit kabinet daar niets tegen wil doen.”

De actie van de SP is onderdeel van een landelijke campagne om de lonen en inkomens van mensen te verhogen.

“De student, de AOW’er, de callcenter-medewerker, de leraar, de huurder en de zorgverlener hebben veel meer met elkaar gemeen dan met grote bedrijven en grootvermogenden. Waar bedrijven en vermogenden hun winsten zagen stijgen, bleven de lonen achter. Dat moet en kan anders.” Aldus Maat.