Hartelijk dank voor het doorgeven dat je mee wil doen! Deel de pagina met je collega's!
Transcom

SP Groningen presenteert zwartboek Transcom

De SP Groningen presenteert vrijdag 4 oktober het zwartboek over klantenservicebedrijf Transcom. Afgelopen maanden bezocht de SP alle callcenters van Groningen. Hier kwamen al snel misstanden naar voren. Zowel aan de poort als via sociale media. Het zwartboek bestaat uit verhalen van werknemers die spreken over hoge werkdruk, achterblijvende lonen en respectloze omgang.

Zo meldt oud-medewerker Martijn: “Het loon heeft lange tijd gestaan op een paar cent boven het minimum; onvoldoende om van te leven. Daarnaast ontbreekt een pensioenregeling waardoor het werk ongeschikt is voor iemand om voor zijn oude dag te sparen.”

De verhalen over gemonitorde plaspauzes, ongeschreven regels over ziekteverzuim en abrupt beëindigingen van contracten, schetsen een somber beeld over Transcom Groningen.

“Met het zwartboek brengen we de wanpraktijken van Transcom aan het licht, om respect, erkenning en waardering af te dwingen. Iets wat vele werknemers niet terugzien in hun werksituatie en loonstrook.” Aldus SP Groningen-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

De SP Groningen stelt ook vier verbetervoorstellen op voor het bedrijf:Met de ‘Lonen Omhoog’-actie wil SP Groningen verandering brengen aan het huidige Groningse werkklimaat. Hoge werkdruk met als gevolg burn-outs zijn aan de orde van de dag. En ondanks de toenemende werknemersproductiviteit en stijgende huishoudkosten, is het besteedbare inkomen sinds de jaren ‘80 nagenoeg hetzelfde gebleven. Met ‘Lonen Omhoog’ tracht SP Groningen te komen met analyses, acties en alternatieven om de maatschappelijke discussie te starten en loonsverhogingen te veroorzaken.

Bekijk het zwartboek hier

Vind jij je hier ook in? Schrijf je hier beneden in!

Ook last van hoge werkdruk of een soortgelijk verhaal? Teken de petitie en laat je verhaal achter!
Alle velden met een * zijn vereist
groningen.sp.nl Privacy